Työ. Mik­si siel­lä käy­dään ja mitä siel­lä teh­dään?

Miksi vanhempien pitää käydä töissä? Tähän jokaista lasta mietittävään kysymykseen saadaan värikäs ja monipuolinen vastaus Jasmin Hamidin ja Nata Salmelan uudessa kuvakirjassa, joka yhdistelee tarinaa ja tietoa. Samalla päästään tutustumaan kokonaiseen kirjoon mielenkiintoisia ammatteja. Mitä oikeastaan tapahtuu työpäivän aikana, jos ammatti on vaikkapa makeismestari tai pelisuunnittelija? Entä mitä maailmalle tapahtuisi, jos kukaan ei kävisi töissä? Ihastuttavan ja huumorintäyteisen kirjan on kuvittanut värikylläisesti Anna Salmisalo.

Raha. Missä se kasvaa ja mihin se katoaa?

Niin kuin lapsiperheissä aina, myös Emilin, Britan ja Tuiskun perheessä lapset toivoisivat, ettei äidin tarvitsisi mennä töihin. Kun he tällä kertaa marisevat asiasta, seurauksena onkin kattava selitys siitä, miksi ihmiset käyvät töissä ja miksi äiti myös tykkää siitä. Kaiken takana luuraa kummallinen juttu, raha, jolla saa leluja ja herkkuja, mutta jota pitäisi riittää myös muihin asioihin. Paljonko arjen asiat oikein maksavat ja mikä neuvoksi, jos rahaa ei ole tarpeeksi? Tästä hauskasta kirjasta löytyvät vastaukset vähän erikoisempiinkin kysymyksiin. Sen takana ovat raha-asioita ja perherooleja ennakkoluulottomalla tavalla podcastissaan käsittelevät Natalia Salmela ja Jasmin Hamid sekä kuvittaja Anna Salmisalo.

Halparuokakirja

Halparuokakirjan sisältö on silkkaa timanttia: edullista, helppoa ja nopeaa ruokaa, jonka tekemisessä onnistuu se tumpelompikin kotikokki. Ei kastikkeiden keittämistä, ei turhaa tiskiä. Ajatusta on käytetty niin vanhojen suosikkien tuomiseksi tähän päivään kuin uusien, trendikkäiden raaka-aineiden kanssa pelaamiseen. Kirjan resepteistä vajaa puolet on vegeä, noin neljäsosa kalaa ja neljäsosa lihaa. Halpiksen edullisuus perustuu diy-mentaliteettiin, raaka-aineiden kekseliääseen käyttöön ja hävikin välttämiseen viimeiseen asti. Kaikki reseptit ovat toki upgreidattavissa – jospa vaikka palkkapäivänä satsaisi astetta parempaan juustoon.